U bent hier

Glaucoom

Glaucoomimplantaat (Xen Gel ® stent implantatie)

 

Tags: 

Pigment dispersie syndroom

Aanmaak en afvoer van voorkamervocht.

Tags: 

Voordelen van cataractingreep bij glaucoom

  • Beter zicht na de ingreep.
  • Meestal lagere oogdruk (soms fors lager), waardoor een glaucoomoperatie vaak kan worden uitgesteld en soms niet meer nodig is.
Tags: 

Cataract en ontstaan van glaucoom

  • Onze eigen ooglens blijft groeien in de loop van het leven en wordt steeds dikker, waardoor er een afsluitbare voorkamerhoek kan ontstaan op basis van de lensdikte.
Tags: 

Cataract en glaucoom

Onderzoeken bij glaucoom die worden beïnvloed door aanwezigheid van cataract:

Tags: 

Afsluitbare voorkamerhoek - Vaak gestelde vragen

  • Hoe lang moet ik wachten tussen verschillende oogdruppels? Laat minstens 5 minuten tussen verschillende oogdruppels, om de 1e druppel niet uit te spoelen met de 2e.
  • Mag ik nog tv kijken na de behandeling? U mag alle gewone activiteiten verder doen, alleen is het zicht de eerste dag na de behandeling meestal wat minder goed.
Tags: 

Afsluitbare voorkamerhoek - Nazorg

  • Onmiddellijk na de laserbehandeling mag u starten met een cortisonedruppel 4x per dag en een drukverlagende druppel 2x per dag, beiden gedurende 1 week.
  • Na de behandeling zult u wazig zien gedurende enkele uren tot 1 dag. Neem daarom een chauffeur mee om u terug thuis te brengen.
Tags: 

Afsluitbare voorkamerhoek - Behandeling

De oogarts kan vaststellen of u risico loopt, maar kan niet voorspellen of en wanneer de oogzenuw hierdoor beschadigd zal raken. Bij mensen die een hoog risico lopen wordt met een laserbehandeling een zeer klein gaatje gemaakt in het regenboogvlies (yag-iridotomie).

Tags: 

Afsluitbare voorkamerhoek - Onderzoek

Ook mensen met een goed zicht kunnen een afsluitbare voorkamerhoek hebben, al dan niet met schade door glaucoom, zonder zich ervan bewust te zijn.

Tags: 

Afsluitbare voorkamerhoek

De voorzijde van het oog is gevuld met voorkamervocht, dat wordt aangemaakt door het straallichaampje ...

Tags: 

Pagina's